Splnený sen: Vlastná reštaurácia

Splnený sen: Vlastná reštaurácia

V podniku môže byť šikovný kuchár, príjemný personál, ale je na nevýhodnom mieste a nefunguje. Na druhej strane sú také, v ktorých je kuchyňa príšerná, obsluha tiež, ale vďaka dobrému miestu podnik ide a majiteľ zarába. Väčšina začínajúcich prevádzkovateľov snívajúcich o vlastnej reštaurácii si na začiatku vezme papier, ostrú ceruzku a robí takéto kalkulácie: Kilogram […]

Zákaz alkoholu v reštauráciach?

Zákaz alkoholu v reštauráciach?

Londýn (dpo) – Přijde teď zákaz pití alkoholu v restauracích? Lékařská studie zadaná Světovou zdravotnickou organizací (WHO) došla k závěru, že pasivní pití alkoholu – stejně jako pasivní kouření – může způsobovat vážné zdravotní problémy. Výčet zranění obsahuje nejen odřeniny, ale i zlomené ruce, nohy nebo přeražený nos. V rámci studie muselo 200 abstinentů navštívit […]

Taniere, príbory, poháre

Taniere, príbory, poháre

Inventár v gastronómii tvoria pomôcky používané na prípravu, servírovanie a konzumáciu pokrmov a nápojov, uľahčujúce prácu obsluhujúcich a spríjemňujúcich prostredie. V pohostinských zariadeniach je rôznorodý – podľa toho aký ma zariadenie účel, aké materiály uprednostňuje aj čo všetko na servírovanie potrebuje. Čiže ide o taniere, misky nádobky, príbor, poháre a všeličo iné potrebné na konzumovanie […]

Povolanie snov: KUCHÁR?

Povolanie snov: KUCHÁR?

,,Si blbý, pôjdeš za kuchára, aspoň sa zadarmo naješ. ´´ To bola obvyklá hláška počas šedej komunistickej éry. Komunisti mali na všetko normy a receptúry. Guláš s knedľou stál v 2. cenovej skupine rovnako v Michalovciach aj v Chebe. Od kuchára sa vtedy veľa neočakávalo. Musel vedieť čítať receptúry, vážiť suroviny, miešať v hrnci a […]

PALAZZO na cestách I. PAVÚK – wine restaurant

PALAZZO na cestách I.   PAVÚK - wine restaurant

  Hlásime sa Vám z Modry – krásneho vinohradníckeho mestečka, kde sme boli na návšteve v jedinečnej reštaurácii Pavúk – wine restaurant. Sídli vo vinohradníckom dome mestského charakteru, ktoré v Modre vznikali už od polovice 16. storočia. Celková kapacita reštaurácie je 90 miest. Predné priestory domu sa členia na reštauráciu, dva salóniky a priestor pri detskom […]

Denim – trendový materiál v gastro priemysle

oblecenie casnik, casnicke zastery

Biele kuchárske rondóny, kockované nohavice a čierne zástery: bežné farebné kombinácie, ktoré nájdete v reštaurácii sú klasikou, ale niekedy nudnou klasikou, kde je málo priestoru pre individualitu! To je ich hlavný rozdiel oproti denimu, denimovému pracovnému oblečeniu: To ponúka výrazne trendy vzhľad a neobmedzené možnosti kombinácie s inými farbami a tak aj neobmedzené možnosti vytvorenia individuálneho looku. Množstvo pozitívnych […]

Výnimočné koktejly a ich prekvapivé ingrediencie

Výnimočné koktejly a ich prekvapivé ingrediencie

Korenie, zelenina a grappa Ovocie, cukor a sladká príchuť koktejlov sú už out: Triumf horkého ginu vydláždil cestu k neobyčajným chuťovým zážitkom. Aktuálne sa klasické recepty na sladké koktejly dostávajú do úzadia a korenie, zelenina a grappa lahodia jazykom celého sveta! Samozrejmosťou sú správne koktejlové poháre a barové potreby od VEGA a vaše koktejly budú nielen dobre chutiť, ale aj […]

Mixovanie, miešanie, drvenie alebo chladenie? Perfektné barové potreby pre každý nápoj!

barove-potreby-palazzo

Tieto barové potreby nemôžu chýbať v žiadnom bare!  Či v hoteli, koktejl bare, whisky bare  – správne barové potreby sú neodmysliteľnou súčasťou barového vybavenia, tak aby ste vašim hosťom vedeli splniť akékoľvek želanie. Preferujete farebné dúhové koktejly alebo long drinky podávané vo veľkolepo dekorovaných pohároch? Alebo máte radi zmysluplne a minimalisticky naservírovaný koktejl plný chutí v jednoduchom elegantnom pohári? V oboch […]

Terasový nábytok a jeho materiály

restauracny nabytok, terasove stolicky

Materiály a typy na údržu terasového nábytku Nie každý kúsok nábytku je vhodný na terasu alebo do záhrady. Materiály pre exteriérový nábytok musia mať určité vlastnosti, aby spĺňali požiadavky na vonkajšie použitie. TERASOVÝ NÁBYTOK Z MASÍVNEHO DREVA Pretože masívne drevo je prírodný materiál, môžu byť viditeľné rôzne zrná a uzly. Takže každý kus nábytku z […]

Ako urobiť z terasy ďalší interiér

terasovy nabytok, zahradne sedenie, gastro nabytok

Téma celoročného využívania terasy v gastronómii nadobúda význam už roky, pretože ľudia radi chodia vonku! Prechody zvnútra na terasu prebiehajú hladko, vnútorné a vonkajšie priestory sa spájajú. Vonkajší priestor už nie je len pre fajčiarov, ale je považovaný za rozšírenie reštaurácie. Ponúka priestor pre ďalšie stoly a viac hostí. Okrem nádherne navrhnutých vonkajších terasových plôch […]